среда, 13 ноября 2013 г.

Fundatia Soros-Moldova - http://soros.md/about/about_gs

GEORGE SOROS

George Soros s-a nascut in 1930 in Budapesta, Ungaria. A emigrat in 1947 in Marea Britanie, unde a absolvit London School of Economics. In 1956 a emigrat in SUA, unde a inceput sa acumuleze o mare avere printr-un fond international de investitii, infiintat si condus de el. Fiind student la London School of Economics, a facut cunostinta cu lucrarile lui Karl Popper, care au influentat profund gindirea sa si mai tirziu activitatile sale filantropice.
George Soros a intemeiat prima sa fundatie, Open Society Fund, la New York in 1979, prima fundatie in Europa - in Ungaria in 1984, si fundatia Uniunea Sovietica in 1987. Acum finanteaza o retea de fundatii si programe care opereaza in peste 50 tari din Europa Centrala si de Est, fosta Uniune Sovietica, Africa, Asia, Haiti, Statele Unite ale Americii si America de Sud.
Pe linga numeroase articole despre schimbarile politice si economice in Europa de Est si fosta Uniune Sovietica, G. Soros este autorul a noua carti, cea mai recenta fiind The Age of Fallibility: Consequences of The War on Terror (Public Affairs, 2006). Alte carti: "The Bubble of American Supremacy", 2005"; Despre Globalizare", 2002; "Alchimia Finantelor", 1987; "Deschiderea Sistemului Sovietic", 1990; "Garantand Democratia", 1991; "Soros despre Soros", 1995; "Criza Capitalismului Global - Societatea Deschisa in Pericol", 1998; "Societatea Deschisa: Reformarea Capitalismului Global", 2000.
Articolele si eseurile lui George Soros despre politica, societate si economie apar in mod frecvent in majoritatea ziarelor si revistelor din lumea intreaga.
Demersurile politice ale lui George Soros sunt total separate de Open Society Institute si de reteaua de fundatii Soros.
Citeste o declaratie oficiala a OSI pe acest subiect.

Комментариев нет:

Отправить комментарий